מצוות הפרשת חלה היא המצווה להפריש חלק מהבצק בעת שהוא עובר לישה. לא מדובר רק בהפרשת בצק בעת הכנת החלה הידועה לקראת הקידוש שנערך בימי ו', אלא בכל לישה של כל בצק באשר הוא. את הבצק המופרש יש למעשה לשרוף והוא אינו נאכל. בעבר היה נוהג להעניק את הבצק לכוהנים, אך מאז חורבן בית המקדש, כולנו בחזקת טמאים לכן צריך לשרוף את הבצק עד כדי שלא יהיה ראוי לאכילה ואחר כך יעטוף אותו בשקית ויזרוק לפח. הפרשת חלה היא מצווה לכל דבר וחלק מתרי"ג המצוות החלות על כל יהודי. באופן מסורתי היא פונה לנשים אשר לשות את הבצק ועמלות על הכנת הלחם. ניתן לצפות ולהאזין למה שיש לרב יורם סרי לומר בדבר מצוות וסגולות הפרשת חלה בקישור הבא.
סגולות הפרשת חלה
להפרשת חלה סגולות רבות מאוד. בראש ובראשונה, מצוות הפרשת חלה באה לכפר חטאה של חווה שאכלה מעץ הדעת וגרמה גם לאדם הראשון לאכול ממנו, שבעקבותיו נגזר על האדם מיתה, ועוד נגזר עליו "בזעת אפך תאכל לחם". מעבר לכך, הפרשת חלה נחשבת כסגולה לפריון, שלום בית, בריאות של הגוף ובריאות של הנפש, פרנסה טובה ויציבה, לידה קלה והצלחות במגוון רחב של תחומים בחיים, לרבות במציאת הזיווג המיוחל. הפרשת חלה באה לקראתנו ומספקת לנו הגנה בעת יום הדין. באופן כללי וגורף כל מצווה באשר היא תורמת לאדם בדרכים שונות בכל העולמות וחשוב להקפיד לשמור את כל המצוות.
דיני מצוות הפרשת חלה
כאמור, את הבצק המופרש יש לשרוף. רק בצק המורכב מאחד מחמשת מיני הדגן הבאים יש חיוב להפריש: שעורה, כוסמין, שיפון, שיבולת שועל וכמובן חיטה. עיסת בצק שלא הופרש ממנה אינה כשרה ואסורה למאכל. יש להניח את עיסת הבצק בקערה, לברך על ההפרשה כאשר מפריש משיעור 1.560 ולאחר מכן נוהגים להתפלל ולבקש בבקשות פרטיות. מצוה זו נוהגת גם בארץ ישראל וגם בארצות הגולה.
למידע נוסף בדבר דיני הפרשת חלה ניתן לפנות אלינו בישיבת "אור דוד" במספר 03-5701212 ונשמח לעזור בהקשר לכל דין ולכל הלכה הקשורה לתורת ישראל.
סגולות הפרשת חלה
מצוות וסגולות הפרשת חלה
Latest from leos